luni, 28 martie 2016

Costa VerdeCostaVerde reprezinta o regiune de coasta pe marea Cantabria, a carei capitala este Oviedo. Numele a fost dat acestei zone spaniole datorita faptului ca este o coasta verde bogata, de la Cantabria pana la muntii Pirinei, de-a lungul Golfului Biscaya si include taramurile Asturia, Cantabria si jumatate din tara bascica, de la Galicia catre granita franceza. Asadar, Costa Verde reprezinta una dintre cele mai populare destinatii turistice din nordul Spaniei. Plajele insorite se afla in contrast cu parcurile nationale impadurite, insa sunt locuri ideale pentru petrecerea vacantei.

Istorie
Regatul Asturias a fost prima natiune crestinta care s-a stabilit in Peninsula Iberica, dupa recucerirea acesteia de la mauri, in anul 718. Asturias a devenit o fortareata pentru credinciosi si inca se afla numeroase monumente care sa aminteasca de acele vremuri, rezistand sute de ani. Regiunea are propria limba, Asturiano, insa pe langa acestea se vorbeste si spaniola traditionala.

Plaje
Peste 350 de km de coasta, cu plaje albe, pesteri ascunse, porturi si comunitati de pascari, multe dintre cele mai impresionante plaje ascund comori, printre care Playa Xago sau Playa Cobijeru. Majoritatea plajelor sunt mai greu accesibile si implicit mai putin populare, astfel ca turistii nu trebuie sa uite sa isi ia pachetelul cu mancare si multa apa.

Orase si sate
Gijon este situat in centrul zonei de coasta Asturias si a inceput ca un sat pescaresc cu 3.000 de ani in urma, iar acum este considerata capitala maritima a regiunii, reprezentand unul dintre cele mai aglomerate porturi ale Spaniei. Orasul combina perfect trecutul istoric cu zilele moderne, fiind plin de energie si prosper, oferind numeroase atractii si monumente importante din punct de vedere istoric, dar si locuri de distractii pentru cei aflati in cautarea ei. Llanes se afla in partea de est a Costa Verde si este alcatuit din peste 70 de orase si sate, astfel ca turistii cu siguranta ca isi vor gasi activitatea dorita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu